Първият турнир от Големия шлем Australian Open ще си има нов

...
Първият турнир от Големия шлем Australian Open ще си има нов
Коментари Харесай

Australian Open с нов шампион за първи път от 10 години

Първият шампионат от Големия шлем Australian Open ще си има нов първенец за първи път от 10 години. Последните 10 години трофеите се печелят от Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал. Това стана ясно, откакто на финала ще се изправят Яник Синер и Данийл Медведев.
Прочетете още
Единствено швейцареца Стан Вавринка съумя да завоюва шампионата през 2014 година и прекъсна превъзходството на триото. Преди това още веднъж тримата победиха с трофея, а последният първенец преди тях беше Марат Сафин през 2005г. 

Така в неделя ще има трети нов първенец от 2005г. насам, който е друг от Джокович, Федерер и Надал. 

В първия полуфинал през днешния ден италианецът Яник Синер победи с 3:1 сета международния номер 1 Новак Джокович и се класира за първия си край на шампионат от Големия шлем.

Във втората полуфинална борба Данийл Медведев направи неповторим поврат от 0:2 до 3:2 и си обезпечи място на финала, елеминирайки Александър Зверев. 

Така в някой от двамата за първи път ще завоюва шампионата. За Синер това е дебют във край от Големия шлем, а Медведев два пъти губи финала в Мелбърн, само че има една купа от Големия шлем през 2021-та година на Ю Ес Оупън.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР